Tillbaka till huvudsidan

 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Kort om antologin:  
     
  Den årliga antologin, nu i mindre format men med fler sidor, är fortfarande en viktig del av vår verksamhet. Det är mycket arbete bakom en antologi och det är ett långt steg från den råa texten, handskriven eller inte, till en fast struktur i texten som ser ut exakt som poeten vill ha den. Gamla slitna skrivmaskinstangenter ger scannern problem och redaktören huvudbry. Om du själv funderar på att skapa en antologi se till att hitta ett program som låser texten och inte ändrar utseende när du skriver ut den! När programmen fungerar och det har kommit in tillräckligt mycket text från medlemmarna är det ofta ett rent nöje att ställa samma material till en liten bok med mjuka pärmar.

Vi trycker upp 150 exemplar där ett exemplar är obligatoriskt för medlemmen som betalat årsavgiften vilket ganska många glömmer. .
Det är hur som helst en trevlig känsla att se sitt namn och en egen text i bokform, det kan inte hjälpas.
På baksidan av antologin har vi ”pärlor”, one-liners som...
År 1998. Ensamhetens snäcka har bräckligt skal. Låt mig flyga på mitt svala papper. Du är en stor honungsgris, sade hon.
År 1999. Dikten hamrade sig tyst. Orka slå sina tysta slag. Bortom svarta siluetter av lyftkranar.
År 2000. Med elektriskt regn i ditt blod. Jag har hoppat i galla. Död ? Nej, inte den här gången. Det här är bättre än att andas!
År 2001. De blåaste ögon jag vet. Att klättra över skrotberget. Kyssa dig till blods.
År 2002. Återstod en doft av tystnad. Du sträckläste mig inte som en äventyrsroman.
År 2004. Som en vingskadad fågel försöker jag fly mitt liv. En språkprofessor tog sitt tunga huvud och planterade det i en kruka.
År 2007. Jag är ett ämbar fyllt av dig. Kylans partiklar smälter ut över rummet.
År 2008. Halvdrömd, bortsopad låg han kvar i sängen. I fjol följde min kärlek med vinden.
År 2009, fanns mer direkt text som ”Grävlingdjävlar skall hålla sig i skogen”.
 
     
  År 1999 hade antologin några få enkla teckningar, år 2000 är antologin ren från bilder och har formatet 21 cm x 14.5 cm med ca 135 sidor, vilket fortfarande gäller. Den årliga antologin är en viktig del av vår verksamhet, i den ristar vi vårt namn i stenen och ger material till Stadsarkivet för all framtid.  
 
Vid pennan: Raoul André
 
 
 

Till: Huvudsidan/Styrelsen/Historik/Kalendarium/Cafékvällar/Responsgupper/Fotogalleri/Länkar/Stadgar /Protokoll